De zon was nauwelijks op, afgelopen 30 april, maar er werd rondom het MFC al hard gewerkt om alles picobello in orde te hebben voordat Hare Majesteit zou arriveren. Vlaggen werden gehesen, slingers opgehangen, 100den ballonnen opgeblazen en 500 oranje linten werden stuk voor stuk aan het Lintjesnet geniet.  Het resultaat was een prachtig roze/paars/oranje MFC terrein met als klapstuk natuurlijk de gezellige theetuin van Yvonne en Ida.

Vanaf een uur of negen kwamen de eerste kleine handelaren hun plek op de vrijmarkt inrichten en vanaf 9.30 uur stroomden de taarten binnen (12 stuks!!). De hele morgen werden fietsen in alle maten prachtig versierd, werd er goed verkocht op de vrijmarkt en natuurlijk heel veel taart geproefd in de theetuin. Het was gezellig druk. Zo druk, dat wij toch bijna hadden gemist dat dOktr Z  (www.robheiligers.nl ) nog uitgebreid een bezoek bracht aan ons Koninginnefeestje!

 

Handelaren

Rond 13.00 uur was het grote moment daar. Hare Majesteit de Koningin, haar zoon Prins Willem Alexander, Prinses Maxima en hun twee oudste dochters arriveerden op het MFC terrein. Ze werden begroet met een toespraak van onze eigen Burgemeester, Ali Knollema. Nadat het gezelschap alle versierde fietsen had bewonderd ging het in de Boerenkoets door het dorp. Gevolgd door een enorme stoet  Engelberters van alle leeftijden op al dan niet versierde fietsen, genoot onze Koningin van alle feestjes, attracties, lekkernijen en de sportieve en gekke opdrachten die her en der in het dorp waren georganiseerd (hartelijk dank Harry's Café, Het zwembadpaviljoen + natuurlijk de fam. Holthuis, de familie Tammenga + paard, de Culturele Commissie, De Driebondschool, fam. Koops, Fam. Boer, Annerieke en Pieter en Yvonne)

 

ontvangst koningin

Eenmaal terug bij het MFC kon de Koningin nog even genieten van de gezellige muziek van Safari Joe en van een lekker oranjebittertje! Ze bleef ook nog voor de uitreiking van het Wisselblik. De lekkerste taart was dit jaar volgens de theetuinbezoekers gebakken door Annabel Broer. Gefeliciteerd Annabel!

 

ballengooien bij yvonne en pieter

Wij vonden het al met al weer een geslaagde dag en we krijgen gelukkig ook heel veel enthousiaste reacties. Fijn! Bij deze willen we graag alle complimenten doorspelen naar al die Engelberters die telkens maar weer meehelpen, meedenken, meedoen en ons met raad en daad steunen. Heel erg bedankt! Enne... volgend jaar weer?

Ellis en Gerda
Gezellis