eetbaar fietspad bijne gereed

Zaterdag 6 juni 2015

De afgelopen weken is er weer hard aan ons eetbare fietspad gewerkt. De brug over de borgsloot ligt er, de lantaarnpalen zijn geplaatst en de afrastering staat er ook voor een groot deel. Op zaterdag 30 mei gaat een groep vrijwilligers nog even flink los om alles klaar te krijgen voor 6 juni want op zaterdag 6 juni is naast de kerk van Engelbert de feestelijke opening van het eetbare fietspad. Dit prachtige fruitboomrijke fietspad is dé nieuwe veilige verbinding tussen Ruischerbrug en de Meerdorpen maar ook dé nieuwe toegangsweg van en naar de groeiwijk Meerstad. Naar die mooie waterrijke nieuwe wijk, maar ook van en naar onze mooie dorpen, onze bedrijven en onze sportclubs. Het pad wordt op 6 juni feestelijk geopend door wethouder Paul de Rook.

 

het programma ziet er als volgt uit:

16.00 uur: Vanaf de brug, vanuit het dorp, vanaf het mfc wandelend, fietsend (in een riksja?) langs kraampjes naar de opening.

16.30 uur: Korte speech, officiële opening en onthulling nieuwe naam van het fietspad door wethouder Paul de Rook. Het eetbare fietspad was de projectnaam. Na een uitgeschreven prijsvraag op de OBS de Driebond gaan we deze dag de echte naam en de winnaar onthullen.

16.45 uur: voor belangstellenden aanvang rondleidingen door Engelbert. Iedereen en zeker ook de nieuwe bewoners van Ruischerbrug, Meerstad, Klein-Harkstede en de Meerdorpen worden door middel van deze aankondiging van harte uitgenodigd om van de gelegenheid gebruik te maken om Engelbert beter te leren kennen. Er wordt voor belangstellenden een korte rondleiding (wandelend) van ongeveer één uur gegeven door het dorp:

* bezichtiging kerk
* kijkje bij het openluchtzwembad
* gratis koffie/thee bij Harry's Cafe
* Kijkje in en om het MFC

Vanaf 1800 uur barst er voor het MFC een groot volleybaltoernooi en feest los, inclusief live muziek in het kader van 85 jaar vv Engelbert. De toegang is gratis. Iedereen wordt na de opening en of de rondleiding van harte uitgenodigd deel te nemen aan het feestgedruis. Wij hopen op 6 juni veel buurtgenoten te mogen verwelkomen.

Belangenvereniging Meerdorpen en Ouderraad de Driebond.