opening vaarverbinding MeerstadMEERSTAD Vrijdag 29 mei is de vaarverbinding met de sluis in Meerstad officieel in gebruik genomen. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Roeland van der Schaaf verrichtten, met onder andere burgemeester Geert-Jan ten Brink, in het bijzijn van bewoners en genodigden de feestelijke openingshandeling bij de sluis. Met de nieuwe vaarroute en de geplande aanleg van tal van fiets- en wandelroutes, is een recreatieve schakel ontstaan tussen de stad, het natuurgebied Midden Groningen en de natuur rond het Zuidlaardermeer. Door deze investeringen in het landschap groeit Meerstad steeds verder uit tot een aantrekkelijke waterrijke omgeving voor bewoners en recreanten vanuit stad en regio.
Met de realisatie van de vaarverbinding is tevens de landschappelijke basis gelegd om, na Meeroevers, een tweede woonwijk in Meerstad tot ontwikkeling te brengen aan de westzijde van de sluis. Een gebied met een afwisselend karakter dat veel mogelijkheden biedt om te wonen en te leven voor iedereen. Aan de rand van deze toekomstige woonwijk komt een groot park met een strand als een inspirerende ontmoetingsplek voor sport, recreatie en cultuur.
Het Woldmeer, dat op dit moment al circa 75 hectare groot is, groeit mee met de ontwikkelingen van Meerstad. Uiteindelijk wordt het meer in oppervlakte groter dan het Paterswoldsemeer. De gemiddelde waterdiepte bedraagt 1.50 meter. Om Meerstad te bereiken kan men met een zeil- of motorboot via het Slochterdiep en de vaarverbinding het Woldmeer opvaren. Voor het bedienen van de sluis met de brug dient men gebruik te maken van een zelfbedieningssleutel. (bron: 't Bokkeblad)